FKZH

Fakulteti për Kërkim dhe Zhvillim

Fakulteti Kërkim dhe Zhvillim (FKZH)

Dekan i FKZH

The best way to predict the future is to create it.

Peter Drucker

Mirëseardhja e Dekanit

Fakulteti “Planifikim, Mjedis dhe Menaxhim Urban” (FPMMU) është një fakultet ndërdisplinor që zhvillon profesionistë të gatshëm për tregun lokal dhe global, duke shkrirë njohuri që burojnë nga menaxhimi i territorit, studimet mjedisore dhe ‘shkolla’ e biznesit “POLIS Business School” (PBS).  Territori, mjedisi dhe biznesi (tregtia) përbëjnë një ekosistem mijëravjeçar, i cili eksplorohet dhe aplikohet në FPMMU me metodat pedagogjike dhe shkencore më përparimtare.

FPMMU, pjesë e Universitetit POLIS, është anëtar i elitës së Shkollave Europiane të Planifikimit (AESOP) dhe Menaxhimit (CEEMAN). Programet e studimit të këtij fakulteti kanë treguar qëndrueshmëri të lartë në kohë, duke kaluar faza të rëndësishme të akreditimit dhe anëtarësimit ndërkombetar, si edhe duke i paraprirë dinamikave të tregut të punës.

FPMMU krenohet për lidhjet e forta me praktikën, duke përputhur zhvillimin e aftësive me nevojat e tregut. Mësimdhënia jonë karakterizohet nga një angazhim i ngushtë me studentët, si dhe risi të vazhdueshme të programeve dhe metodave pedagogjike. Studentët tanë zhvillojnë një mendësi globale duke marrë pjesë në kultura të shumta përmes programeve të shkëmbimit, duke u angazhuar në punë ekipore dhe duke qënë në kontakt me staf vendas e të huaj.

Profesorët tanë vijnë nga institucione prestigjoze si Harvard Business School, Universiteti La Sapienza, Universiteti i Montpellier, Erasmus University Rotterdam, IEDC-Bled School of Management, Kyushu Sangyo University, Universiteti i Tiranës, Universiteti POLIS, Universiteti i Ferrara, Columbia University, etj. Gjithashtu, ata kanë pervojë të gjatë me kompani lokale dhe globale.

Mirësevini në FPMMU!

Departamenti i Kërkimit Shkencor
Përgjegjës Depatamenti

Prof. Emeritus Luljeta Bozo

Prof. Tamara Luarasi

Koordinator Master Ekzekutiv në Restauro

Dr. Ergest Alite

Dr. Julian Imami

Doc. Mimoza Karafili

kDr. Luca Lezzerini

Koordinator BSc dhe MSc Shkenca Kompjuterike

MSc. Marsela Plyku

MSc. Kristi Andoni

MSc. Artan Raca

MSc. Andia Vllamasi

MSc. Fatjona Lorja

Departamenti i Kërkimit të Aplikuar
Përgjegjës Departamenti

Dr. Dritan Shutina

Dr. Dashamir Cutra

Dr. Blerim Nika

Koordinator shkolla profesionale Eficiencë Energjitike
Koordinator shkolla profesionale Mirëmbajtje Rrjetesh Kompjuterike

MSc. Edi Duro

MSc. Altin Sula

Qëndra e Burimeve dhe Informacionit
Përgjegjës Njësie

Dr. Manjola Hoxha

MSc. Floreta Aliaj

MSc. Fjordalina Mezuraj

Msc. Anita Qirko

Anisa Gjini

Administrator