Thirrja e dytë e inkubacionit për fillimin e POLIS MAKERSPACE

call-for-applicatio
Njoftime

Thirrja e dytë e inkubacionit për fillimin e POLIS MAKERSPACE

POLIS Makerspace ka kënaqësinë të ftojë aplikantët e interesuar për raundin e dytë të aplikantëve për “Programin e tij të Parë të Inkubimit”, duke mirëpritur 5 biznese të reja fillestare dhe/ose novatorë të pavarur që janë të sigurt se mund të bëjnë ndryshim në fushat e Inovacionit dhe Krijimit. Programi Makerspace ofrohet nga Universiteti POLIS (Tiranë) me mbështetjen e EU for Innovation Albania, SIDA (Agjencia Suedeze e Bashkëpunimit Ndërkombëtar për Zhvillim), GIZ (Korporata Gjermane për Bashkëpunim Ndërkombëtar GmbH) dhe ekspertë me përvojë evropiane si PRENEURZ Amsterdam. Ekipet e përzgjedhura do të pajisen me një rrjet të pashembullt të mentorëve, engjëjve, kapitalistëve sipërmarrës, industrisë dhe partnerëve qeveritarë të specializuar në mbështetjen e startupeve. Struktura jonë ofron një trajnim intensiv tre mujor holistik ku ne punojmë krah për krah me ju për të mprehur propozimin tuaj të vlerës, aftësitë tuaja teknike dhe këshilla për të nxjerrë me sukses produktin tuaj në treg. Ekipi ynë mbulon disa tema dhe ofron një ndjekje reale, qoftë nga ekuipazhi ynë apo nga mentori i tyre. Ne mezi presim të takojmë njerëz që punojnë në teknologji dhe produkte që janë unike dhe kanë nevojë për udhëzim deri në fazën përfundimtare të prototipit, ose janë duke eksploruar fusha të inovacionit ku idetë përçarëse mund të kapërcejnë barrierat ende ekzistuese, të tilla si IoT, Prodhimi Dixhital, Teknologjitë e Qëndrueshme, etj.
Ju nuk keni nevojë të keni një produkt funksional ose një kompani të inkorporuar për të aplikuar për programin tonë, sepse ne jemi një program në fazën e hershme. Ajo që na duhet nga ju është një ide origjinale që bashkon enzimat e inovacionit dhe motivimin dhe forcën shtytëse për ta realizuar atë.
Propozimet nga startup-et dhe bizneset e interesuara që aplikojnë dhe marrin pjesë në Inkubatorin tonë do të vlerësohen në përputhje me kriteret e mëposhtme:
– Cilësia e produktit të propozuar ———20 pikë
– Tregu i mundshëm——————————-30 pikë
– Cilësia e Skuadrës…………………………..30 pikë
– Gjurmë e ulët ekologjike……………………..10 pikë
– Fuqizimi i grave…………………………..10 pikë
AFATET E RËNDËSISHME
Afati i Aplikimit: 25 Shtator 2021
Selected applicants will be informed within the 28h of September 2021, and will be able to integrate the incubator starting from the 1 Tetor 2021.
Ju mund të aplikoni duke paraqitur një propozim aplikimi (1000 fjalë) ose një video (5 min) nëvalerio_perna@universitetipolis.edu.al ku do të prezantoni veten dhe idenë tuaj dhe do të na bindni pse jeni njerëzit e përsosur për t’u bashkuar me MAKERSPACE! Shumë mirënjohëse do të ishte edhe ofrimi i një CV personale.
NE PRESIM TË DËGJOJMË NGA JU…