Armela Lamaj

PhD(c)

ARMELA LAMAJ

Departamenti:
Art & Design
Kontakt: 
armela_lamaj@universitetipolis.edu.al

PROFILI AKADEMIK

Armela Lamaj është stiliste, e diplomuar në Akademinë e Arteve të Bukura, Brera. Gjatë studimeve të saj për modë, ajo ka shfaqur një interes të veçantë për teknologjinë e materialeve të reja të aplikuara në industrinë e tekstilit, duke u marrë me ekuivalencën e kësaj teme midis disiplinës së dizajnit dhe arkitekturës, dhe duke theksuar ndikimin e teknologjisë në këto dy disiplina.
Pas përfundimit të studimeve në Itali ajo punon në Tiranë, ku punoi si profesoreshë dhe redaktore mode.
Interesi i saj i fundit është kërkimi mbi ilustrimet dhe shtypjen e materialeve tekstile. Aktualisht ajo është profesoreshë në Departamentin e Artit dhe Dizajnit në Universitetin Polis si Asistente Lektore nga tetori 2019 – në vazhdim. Kandidat PhD (Në vazhdim) – Universiteti Polis në bashkëpunim me Universitetin Ferrara në Itali.

PUBLIKIMET E FUNDIT

  • Lamaj A. (2022). Climate change awareness in the Lezha area through artistic practice. OMB. Polis University
  • Exhibition curator “Moduls and Modeles”, MAD center, Polis, May 2022.
  • Workshop curator “Tirana DESIGN Week” edition, 2022