Renis Batalli

MSc.

Renis Batalli

Departamenti: 
Arkitekturë dhe Inxhinieri
Kontakt: 
renis_batalli@universitetipolis.edu.al

Edukimi

MSc. Dizajn i Aplikuar – Fakulteti i Arkitektures & Dizajnit, Universiteti POLIS, 2017
MSc. Arkitekture  Dizajn Urban – Fakulteti i Arkitektures Dizajnit, Universiteti POLIS, 2013

EKSPERIENCA

  • Themelues, Arkitekt &  Dizajner i Designing VOID Architecture and Design studio – 2015 – ne vazhdim
  • Bashkethemelues i Destil Creative Hub – 2014- ne vazhdim
  • Lektor ne Universiteti Polis, Departamenti i Arkitektures & Dizajnit – 2013 – ne vazhdim
  • Drejtor Artistik i Power of Knowledge -2018
  • Arkitekt tek Metropolis & Innovation Factory – 2013
  • Arkitekt tek [space] architecture & planning – 2010

FUSHAT E INTERESIT / LËNDËT

Ekspertiza e Renisit eshte ne fushen e Arkitektures dh Dizajnit, duke punuar me studio locale dhe nderkombetare qe nga viti 2010
Ne 2015 themeloi studion Designing VOID, me projekte te ndryshme
Arkitekture dhe Dizajni Grafik, kryesisht ne SHBA, Amerike Latine dhe Europe perendimore
Ne 2014 bashke-themeloi Destil Creative Hub, nje hapesire bashkepunumi dhe bashkejetese, organizator i ngjarjeve te ndryshme kulturore dhe artistike, ku eshte angazhuar ne krijimin e ekspozitve, workshopeve, konferencave dhe koncerteve, duke dhene kontribut ne rritjen e skenes artistike ne Tirane.
Qe prej 2013 eshte angazhuar ne mesimdhenie prane Universitetit POLIS ne lende te ndryshe te fushes Arkitekture & Dizajn, me focus tek Teoria e Dizajnit.

AKTIVITETE / PUBLIKIME TË ZGJEDHURA

PUBLIKIME
▪ When a River Flows Observatory of the Mediterranean Basin (2018)
▪ Social Condenser as a Design Tool – Msc. Resrarch (2017)
▪ A10 Magazine: Reactivate Albania (2015)
▪ Archiprix: Flexibility as a Social Condenser (2015)
▪ EMSCR Vienna: Complexity as Self-Regulation (with Ledian Bregasi) (2014)
▪ Flexibility as a Social Condenser – MSc. Research (2013)
▪ Tirana: Im land der Skipetaren TU Vienna ISSN 978-3-900669-13-3 (2011)

KONFERENCA
▪ Creative Mornings: Symmetry 2019 (Tirana)
▪ Pecha Kuccha Tirana 2015 (Tirana)
▪ Unfinished Venice: Venice Biennale of Architecture 2014 (Venice)
▪ Architalks (Tirana Architecture Weeks 2014) (Tirana)

EKSPOZITA
▪ Urban Villa: Architecture Studio 2 : with Ledian Bregasi at POLIS University (2014)
▪ Lighting Design: Interior Design Architecture & Applied Design: with Endrit Marku & Joana Dhiamandi at MAD Gallery (2015)
▪ Urban Sketchers: De Stijl inspired sketches: with Agron Mesi & Anduena Dragovi at Destil Creative Hub (2015)
▪ Graphic Art: works of the students of Luigj Gurakuqi Art University in Shkodra with Xheneta Kadillari at Destil Creative Hub (2016)
▪ Advanced Geometry & Digital Prototyping: projects of Architecture students of Polis Universty (AL) and Lawrence Tech (USA) at POLIS University (2018)
▪ Inwards Photo exhibition: works of Dorela Lazaj at Destil Creative Hub (2019)