Dejvi Dauti

MsC.

Dejvi Dauti

Departamenti: 
Qendra Kërkimore në Arkitekturë, Inxhinieri dhe Dizajn
Kontakt:
dejvi_dauti@universitetipolis.edu.al

Google Scholar

PROFILI AKADEMIK

Dejvi Dauti (Vlorë, 1997) është arkitekt dhe kërkues, kandidat PhD në “Arkitekturë – Teori dhe Dizajn” në Universitetin POLIS (Tiranë,AL).
Gjatë studimeve, ai ka patur përvoja në disa universitete ndërkombëtare: Universiteti “UniGe” ne Genova ku ka përfunduar studimet Bachelor në Arkitekture, në universitetin “EUROPEA” në Madrid ku ka zhvilluar një periudhë kërkimi, Universitetin “IUAV” në Venecia ku u diplomua me 110 cum laude në Kulturë dhe Teori projekti.
Aktualisht është i punësuar pranë Universitetit POLIS (Tiranë, AL)në departamentin e Kërkimit në Arkitekturë, Inxhinieri dhe Dizajn , ku po zhvillon studimet e doktoraturës lidhur me temën e memories ne arkitekturë dhe përkthimi i saj në metodat kontemporane të projektimit. Njëkohësisht është asistent lektor ne Studio dhe Teori Arkitekture 1 dhe 2, Studio Planifikim dhe Dizajn Urban për vitin e tretë te degëve Arkitekturë dhe Planifikim urban.
Dejvi ka bashkëpunuar në disa projekte ndërkombëtare gjatë periudhës së formimit profesional dhe paralelisht ka zhvilluar një seri publikimesh kërkimore në botime të ndryshme.

PUBLIKIMET E FUNDIT

A. Bertagna (a cura di), S. Gobbo (a cura di), Architetture a tempo determinato, Spazio Solido, Treviso 2021.pp107-111.

GENOVA_CENTRO STORICO_REGENERATION https://issuu.com/carloalbertocozzani/docs/2018.07.02_book_centro_storico_

V.Ariu (a cura di) Ripensare Acqui Terme Progetti per la rigenerazione urbana, Logo Fausto Lupetti Editore, Bologna 2020 pp.42-45.