David Kryemadhi

Msc.

DAVID KRYEMADHI

Departamenti: 
Art dhe Dizajn
Kontakt:
david_kryemadhi@universitetipolis.edu.al

PROFILI AKADEMIK

Akademia e Arteve të Bukura të Brerës, Milano, Itali
Fakulteti i Artit dhe Dizajnit
Dega: Grafikë Artistike dhe Teknologjitë e Reja të Artit (kinema dhe video)
Periudha e studimit: Bsc në Grafikë Artistike, 2008-2011
Msc në Teknologjitë e Reja të Artit (kinema dhe video), 2011-2014
David Kryemadhi ka lindur ne 15 dhjetor 1988 në Durrës ku edhe banon aktualisht.
Tashmë pedagog në Departamentin e Artit dhe Dizajnit, në Fakultetin e Arkitekturë dhe Dizajn në Universitetit Polis.
Më herët ka qenë Pedagog ne Universitetin e Durrësit ”Aleksandër Moisiu” dhe në Universitetin e Arteve te Bukura “FAB”, Tiranë. me një karriere si ilustrues profesionist dhe dizenjues personazhesh prej 10 vitesh, i apasionuar pas novelave grafike, animacionit dhe dizajnit të personazheve, ai punon ne tregun kombëtar dhe nderkombëtar.
Gjithashtu ne karrieren e tij si ilustrues ka fituar tre herë cmimin e pare ne konkursin kombëtar  “Novelat Grafike Shqiptare ” te realizuar nga Ministria e Kulturës dhe ka qënë pjesëmarrës si artist ilustrues ne workshop-e dhe ekspozita te kesaj forme arti.
Davidi ka ilustruar disa botime te ndryshme  te kategorise Comic Book dhe Graphic Novel ne formatin print dhe digjital.
Novela Grafike “Curse of the Katana: Origins, Curse Bourne Out of Love, Book 1” është një prej botimeve ndërkombëtare më të arritura deri më tani të ilustruara nga Davidi e shkruar nga autori Phuoc Vu.

EKSPERIENCA ARTISTIKE

Workshop: Ilustrim Karakteresh ( prill 2022, Universiteti Polis)
Position: Drejtues i workshopit mbi ndërtimin e personazheve per fushatën e marketingut në Universitetin Polis

Workshop: Bëje botën portokalli (16 ditët e aktivizmit kunder dhunës me bazë gjinore ndaj grave dhe vajzave, 02 dhjetor 2021)
Position: Artist pjesëmarrës në ekspozitë

Workshop: First Time Voter (24 nentor 2021)
Position: Drejtues i workshopit Art dhe Kafe, pjesë e projektit në lidhje me të drejtën egruas për të votuar (Shkoder)

Workshop: Coffee Art TherapyAlbanian artist offers with portraits painted in coffee (26 tetor 2021)
Position: Artist (workshop duke ofruar terapi nepermjet portreteve me kafe)
https://www.france24.com/en/live-news/20211026-albanian-artist-offers-therapy-with-portraits-painted-in-coffee

Workshop: Imago Mundi Colletion Albanian Knots  (31 December 2021)
Position: Artist
https://ejalbum.com/per/imago-mundi/david-kryemadhi/

Position: Artist Albania / Knots
Why???
“It doesn’t matter which side you choose, but the reason why you do it”. That is the message of his work for Imago Mundi.
Pse???
“Nuk ka rëndësi se cilën anë zgjidhni, por arsyeja pse e bëni atë”. Ky është mesazhi i punës së tij për Imago Mundi.
https://imagomundicollection.org/catalogues/albania-knots/
https://imagomundicollection.org/artworks/david-kryemadhi-why

PUBLIKIMET E FUNDIT

Curse of the Katana: Origins, Curse Borne Out of Love, Book 1
Graphic Novel (February 11, 2022)
Story by Phuoc Vu
Art by David Kryemadhi
http://mysticalmartialartscomics.com/
https://www.amazon.com/Curse-Katana-Origins-Borne-Love/dp/1737944707#:~:text=Curse%20of%20the%20Katana%20connects,never%20ending%20pursuit%20of%20power.