FADI

Fakulteti i Arkitekturës, Dizajnit dhe Inxhinierisë

Fakulteti Arkitekturë dhe Dizajn (FAD)

Dekan i FAD
Zv. Dekan

The best way to predict the future is to create it.

Peter Drucker

Mirëseardhja e Dekanit

Fakulteti “Planifikim, Mjedis dhe Menaxhim Urban” (FPMMU) është një fakultet ndërdisplinor që zhvillon profesionistë të gatshëm për tregun lokal dhe global, duke shkrirë njohuri që burojnë nga menaxhimi i territorit, studimet mjedisore dhe ‘shkolla’ e biznesit “POLIS Business School” (PBS).  Territori, mjedisi dhe biznesi (tregtia) përbëjnë një ekosistem mijëravjeçar, i cili eksplorohet dhe aplikohet në FPMMU me metodat pedagogjike dhe shkencore më përparimtare.

FPMMU, pjesë e Universitetit POLIS, është anëtar i elitës së Shkollave Europiane të Planifikimit (AESOP) dhe Menaxhimit (CEEMAN). Programet e studimit të këtij fakulteti kanë treguar qëndrueshmëri të lartë në kohë, duke kaluar faza të rëndësishme të akreditimit dhe anëtarësimit ndërkombetar, si edhe duke i paraprirë dinamikave të tregut të punës.

FPMMU krenohet për lidhjet e forta me praktikën, duke përputhur zhvillimin e aftësive me nevojat e tregut. Mësimdhënia jonë karakterizohet nga një angazhim i ngushtë me studentët, si dhe risi të vazhdueshme të programeve dhe metodave pedagogjike. Studentët tanë zhvillojnë një mendësi globale duke marrë pjesë në kultura të shumta përmes programeve të shkëmbimit, duke u angazhuar në punë ekipore dhe duke qënë në kontakt me staf vendas e të huaj.

Profesorët tanë vijnë nga institucione prestigjoze si Harvard Business School, Universiteti La Sapienza, Universiteti i Montpellier, Erasmus University Rotterdam, IEDC-Bled School of Management, Kyushu Sangyo University, Universiteti i Tiranës, Universiteti POLIS, Universiteti i Ferrara, Columbia University, etj. Gjithashtu, ata kanë pervojë të gjatë me kompani lokale dhe globale.

Mirësevini në FPMMU!

Departamenti Art dhe Design
Përgjegjës Departamenti

Prof. Thoma Thomai

Prof. Edi Hila

Koordinator BSc Art & Dizajn

kDr. Armela Xhafa

MSc. Rezart Struga

kDr. Kujtim Halili

MSc. Endri Dani

MSc. Esmeralda Marku

Departamenti Arkitekturë dhe Inxhinieri
Përgjegjës Departamenti

Dr.Doc. Arben Shtylla

MSc. Renis Batalli

Koordinator BSc Inxhinieri Ndërtimi
Koordinator MSc Inxhinieri Ndërtimi

Dr. Aguljeln Marku

FABLAB - Qendra Kërkimore në Arkitekturë, Inxhinieri dhe Dizajn
Përgjegjës Njësie
Përgjegjës IF

kDr. Arjola Memia

MSc. Paola Iljazi

MSc. Flavio Cyci

MSc. Karola Jasini

Jonida Kushi

Administrator