Stefano Romano

MSc.

STEFANO ROMANO

Departamenti: 
Art dhe Dizajn
Kontakt: 
stefano_romano@universitetipolis.edu.al

PROFILI AKADEMIK

Stefano Romano është një artist pamor. Ai ka punuar për më shumë se dy dekada në fushën e artit bashkëkohor, duke realizuar vepra arti të shfaqura në ekspozita kombëtare dhe ndërkombëtare. Për më tepër, ai punon edhe si kurator.
Aktualisht është studiues dhe pedagog i artit pamor në Universitetin Polis në Fakultetin e Arkitekturës dhe Dizajnit, në Departamentin e Artit dhe Dizajnit.
Më parë ka qenë pedagog në Akademinë e Arteve të Bukura në Bergamo (Itali) dhe profesor i ftuar në Akademinë e Arteve të Bukura në Tiranë dhe në Goteborg.

PROJEKTE DHE PUBLIKIMET E FUNDIT

Punimet e tij janë shfaqur në muze dhe ekspozita kombëtare dhe ndërkombëtare, si:

Castello Aragonese (Otranto, Itali); (College Park, Maryland U.S.A.); Qendra Kulturore Tulla (Tiranë, Shqipëri); Palazzo della Misericordia në kuadër të ArtDate -Dialogo nel tempo (Bergamo, Itali); Palazzo Costanzi (Trieste, Itali); Studio Tommaseo (Trieste, Itali); BACO arte contemporanea (Bergamo, Itali); TICA AIRLab c/o Tirana Ekspress (Tiranë, Shqipëri); Galeria Artopia (Milano, Itali); Galleria Bianconi (Milano, Itali); Careof (Milano, Itali); Placentia Arte (Piacenza, Itali); zona GAMeC Palestra, (Bergamo, Itali); Galleria Alice & altri lavori in corso (Romë, Itali); 54° Bienalja e Venecias – Pavijoni i Akademive të Arteve të Bukura, Arsenale (Venecia, Itali); Makro Future (Roma Itali); GC.AC (Monfalcone, Gorizia, Itali); Baza e kampos neon (Bologna, Itali); Triennale (Milano, Itali); Muzeu i Artit Chelsea (Nju Jork, SHBA); Galeria e Arteve të Kosovës (Prishtinë, Kosovë); Tirana Bienale3 (Tiranë, Shqipëri); Museo d’arte Contemporanea di Villa Croce (Genova, Itali); Bienalja Jugosllave e Artistëve të Rinj, Qendra për Arte Bashkëkohore (Vrsac/Beograd Serbi dhe Mali i Zi); Via Farini (Milano, Itali); Boston Cyberarts Festival, Coolidge Corner Theatre (Boston U.S.A.); Qendra Kulturore Francais de Torin (Torino, Itali).

  • The temporal cadavre exquis. The dark side of diversity.

September 2021. Conference: Tirana Design Week – The post-pandemic right to the cityAt: Polis University; Tirana, Albania.

  • Lo spazio vissuto. Cambi di prospettiva per il decennio che verrà.

April 2021. Publisher: Istituto Italiana di Cultura a TiranaISBN: 978-9928-4514-5-3

  • Rethinking Gjirokastra. Can architecture and city planning stimulate hope and growth for shrinking cities? – A Project of the Joint International PhD Program IDAUP. POLIS University Albania/Ferrara University Italy January 2021

Publisher: POLIS_Press ISBN: 978-9928-347-04-6 Project: OMB – Observatory of the Mediterranean Basin.

  • The Time Agent A hypothesis of a possible development of the city of Gjirokastra through a vital connection between buildings, public space and works of art.

    July 2020. Project: Art in Public Space, Shrinking Cities; Architecture