Kujtim Halili

kDr.

KUJTIM HALILI

Departamenti: 
Art dhe Dizajn
Kontakt: 
kujtim_halili@universitetipolis.edu.al

EDUKIMI

Ai është një artist pamor, kurator (Menaxher i Artit) dhe hulumtues në Art dhe Trashëgimi Kulturore. Ai zotëron pozitën e Lektorit në Departamentin e Artit dhe Dizajnit. Ka studiuar në “Akademinë e Arteve”, që tani është Universiteti i Arteve në Tiranë, ku ka diplomuar si “Skulptor” në vitin 2010. Aktualisht, ai është duke ndjekur studimet e tij doktorale në programin “Art dhe Trashëgimi Kulturore” në Shkollën Ndërkombëtare të Doktoraturës të Universitetit të Seviljes. Më parë, ai ka përfunduar një studim pasuniversitar në Art: “Ide dhe Prodhim” (2012-2013).

Gjatë këtij periudhe të studimeve të tij, ai ka zgjeruar njohuritë e tij duke përfunduar një shkollë teknike të lartë në “Dizajn të Qeramikës Artistike” dhe pastaj një tjetër gradë në “Dizajnin e Poçarisë” (artizanale), gjithashtu në Shkollën e Arteve në Sevilje.

Në periudhën 2013-2018, ai ka shërbyer si Asistent Nderi në Departamentin e Skulpturës dhe Historisë së Arteve Plastike në Fakultetin e Arteve të Bukura në Universitetin e Seviljes në Spanjë. Ne lëndë të ndryshme, përfshirë “Skulptura polikromuar,” “Bazat e skulpturës,” “Diskursi mbi Skulpturën dhe Mjedisin e saj,” “Gdhëndje skulpturë – IV,” dhe “Fonderi Artistike.”

Gjatë viteve (2014-2016) ka punuar si profesor i “Teknikave të Specialitetit – Qeramikës Artistike” në Universitetin e Arteve të Tiranës.

EXPERIENCE

Në vitet 2013-2018 është Asistent Nderi në Departamentin e Skulpturës dhe Historisë së Arteve Plastike. Fakulteti i Arteve të Bukura, Universiteti i Seviljes (Spanjë) në lëndët, “Skulptura polikromuar”, “Bazat e skulpturës “, “Diskursi mbi Skulpturën dhe Mjedisi i saj”,“Gdhëndje skulpturë -IV“ dhe “Fonderi Artistike“.

Gjatë kësaj përiudhe pati një shkëputje 2 –vjeçare (2014-2016), për tu angazhuar si profesor i “Teknikat e Sepecialitetit – Qeramikës Artistike”  në Universitetin e Arteve të Tiranës.

(2013 -2014): Koordinator programi: Ndërlidhje akademike ndërmjet Universitetit të Seviljes dhe Universitetit të Arteve Tiranë: Departamenti i Skulpturës dhe Historis së Arteve Plastike. Fakulteti i Arteve të Bukura. Arsimi i Lartë. Universiteti i Seviljes –Spanjë.

(2008 – 2010): Anëtar Senati dhe Anëtar Këshilli Akademik: Përfaqësues me të drejtë vote në Senatin e Universitetit dhe Këshillin e Profesoreve të Fakultetit të Arteve të Bukura: Universiteti i Arteve, Tiranë (UART). Arsimi i Lartë.

AKTIVITETE / PUBLIKIME TË ZGJEDHURA

https://www.behance.net/gallery/20776051/Memorias-reciclables-(COPY)

https://estudiandoespanolentirana.blogspot.com/2016/02/la-mujer-en-el-arte-manana-17-de-febrero.html

https://estudiandoespanolentirana.blogspot.com/2016/02/dos-buenos-recuerdos.html

https://estudiandoespanolentirana.blogspot.com/2016/02/kujtim-halili-artista-invitado.html

http://www.uart.edu.al/index.php?id=481

15 -19 Maj 2017: Ekspozitë: “Shkrirja e Xhamit artizanal”, Kuruar nga artisti: z. Javier Velasco Bashkautor i veprës së prodhuar në Workshop, me titullin “DIANA EMBOSCADA”, e instaluar në oborrin kryesor të fakultetit, (kohëzgjatja e trajnimit 20 orë). Master në Art: “Ide dhe Prodhim”, Fakulteti të Arteve të Bukura- Universiteti i Seviljes.

17 Dhjetor 2015 -31 Janare 2016: Ekspozitë Individuale, “Terra Nostra”. Qëndra e Interpretimit te Historisë- Ubrique “San Juan de Letran”. Në bashkëpunim me të deleguarin e kulturës- Bashkia Ubrique (Spanjë).

13 Janar – 20 Shkurt 2017: Ekspozita Kolektive e Arteve Plastike: “ARTE APARTE”, Edicioni 9 (pjesa-II). Me mbeshtetjen kuratoriale të Artistit: Miguel Scheroff. Muzeu i Artit Bashkëkohorë “La Carolina” dhe Qëndra Kulturore Jáen-Spanjë.

24 Prille –21 Maj 2015: Ekspozitë Internacinale Skulpturë, “Externato Joao Alberto Faria”. Qëndra Kulturore do Morgado dhe Bashkia “Arruda Dos Vinhos” -Portugali.

26 Mars –04 Prille 2015: Ekspozitë Kolektive e Artit Pamorë, “Pranvera ART”: (Edicioni VI). Muzeu Historik Kombetarë: Tiranë.

04 – 10 Qershor 2014: Dizenjues i Kupës; (Fitues i çmimit të parë) “21 Muestra de Teatro Escolar”: (Edicioni XXI, i Teatrit Shkollore). Bashkia e Seviljes, “TEATRI ALAMEDA”.

24 – 27 Qershor 2014: Eksozitë Kolektive e Artit Pamorë, “El arte como el fuente de empleo”, (Arti si burim pune). Bashkia e Seviljes, Qëndra Civile “Las Serenas” Sevilja- Spanjë.

08 Mars 2014 – 10 Maj 2014: Ekspozitë Kolektive e Artit Pamorë, “Orgía Gráfica”. Claustro del Convento de Capuchino; Ubrique –Spanjë.

17 Prill 2013: Konkurs kombetarë skulpturë, kushtuar Figurës së “Dom Nikollë Kaçorri”. Galeria Kombetare e Arteve, Tiranë (GKA).

Janar – Shkurt 2013: Projekt i Artit Pamorë, “No Fijar Carteles”; (Mos ngjit postera). Master Universitarë në Arte “Idea y Producción”, (Ide dhe Prodhim): Sevilje –Spanjë.

12 Korrik 2012: Ekspozitë Kolektive, “Another star in the blue sky”, (Një tjetër yllë në qiellin blu). Qëndra Kombetare e Artit dhe Kulturës, Universiteti i Arteve, Qëndra e Bashkimit Europian.

13 Maj 2012: Konkurs kombetarë skulpturë, kushtuar Figurës së “Hasan Prishtina”. Galeria Kombetare e Arteve, Tiranë (GKA).

10 -24 Prill 2012: Ekspozitë kolektive, “Riberas del Guadalquivir”. Salla e ekspozitave, Pabellón de Chille, Sevilla: Spanjë.

15 Mars 2012: Konkurs internacional skulpturë, kushtuar, ”100 vjetorit të Pavarsisë”. Galeria Kombetare e Arteve, Tiranë (GKA).                                                                                                                                   29 Maj 2010: Konkurs i skulpturës, ‘’Edgardo Mannucci’’, (Edicioni i XVII); Arcevia,Itali: Rotary International- Italia.