Kristiana Meço

Asistente Pedagoge në Arkitekturë

KRISTIANA MEÇO

Departamenti: 
Arkitekturë dhe Dizajn Urban
Kontakt: 
kristiana_meco@universitetipolis.edu.al

PROFILI AKADEMIK

PhD.C. Kristiana Meço ka studiuar  MSc. Fakulteti Arkitekturë dhe Dizajn, Master i Shkencave në Arkitekturë dhe Dizajn Urban, Universiteti POLIS, Tiranë, Albania, 2014-2019 gjithashtu ka ndjekur studime dhe ne Shkollen  Verore te Arkitekturës Universiteti i Shkencave të Aplikuara Anhalt -BAUHAUS, Dessau, Gjermani, Qershor 2017- Korrik 2017, Master për Planifikimin dhe Promovimin e Peizazhit Kulturor, Universiteti UNIMOL, Molise, Itali, Shkurt 2018 – Korrik 2018 Erasmus + Mobility gjithashtu tani eshte pjese e studimeve te Doktoratures midis Universiteti POLIS dhe  Universitetit te Ferrares ne Itali.
Ajo ka marrë pjesë në projektin ndërkombëtar të Re-search në UNIMOL për:  “Peisazh Kulturor”, “Histori të Arbëreshëve në peizazhin kulturor të Molise”, Itali 2018. Gjithashtu ka qënë pjesë në zhvillimin e projektit: Akademia e 100+ fshatrave, organizuar nga AKPT në Universitetin POLIS, Tiranë 2018. Ka marrë pjesë në Konferencën “Mjedisi dhe Qëndrueshmëria”: Folëse për Projektin e Urban Dizajn: Tragjasi | Fshat në Shqipëri në Universitetin POLIS, Tiranë, Prill 2018.
Ka  asistuar “A Sustainable Spoon Project ” nga Kiersten Muenchinger gjatë TDW, Java e Dizajnit në Tiranë e organizuar nga Universiteti Polis, Tiranë, Shtator 2019 . Ajo gjithashtu ka punuar si Arkitekte në një studio arkitekture  Kanadeze, gjatë periudhës 2018-2019.
Që nga viti 2019 eshte  pjesë e stafit të Universitetit POLIS me kohë të plotë, e regjistruar si asistente Lektor.  Gjithashtu eshte dhe pjese e revsites shkencore ne arkitekture si “Editorial Team” tek  FORUM A+P.

PUBLIKIMET E FUNDIT

TDW2021 (Tirana Design Week 2021) International Conference “The postpandemic right to the city”. Title of Research Article: Contemporary restoration models Is there an alternative regarding the development of historical centres? Authors : Kristiana MEco, Skender Luarasi, Llazar Kumaraku

To be published from: Polis International PhD Workshop (Planning Cities for the Post Pandemic crsis. Aspects of territorial sustainability and resilience in Lezha Region, Albania.) Journal Publication with Topic: Preservation of cultural heritage in Lezha City

Accepted Scientific Paper Forum A+P 23 International Scientific Magazine Journal Publication with Topic “Report From Durres Earthquake”

Sustainability of the City through Form part 1// 08.02.2021// 12.02.2021

 Sustainability of the City through Form part 2 // 14.06.2021//18.06.2021

 Ferrara International PhD Workshop IDAUP PART 1 – 7th International Workshop of Ferrara (Digital Transition in Research)// 15.07.2021 -22.07.2021

Ferrara International PhD Workshop IDAUP PART 2 – 7th International Workshop of Ferrara (Digital Transition in Research) // 11.10.2021 -16.10.2021

Polis International PhD Workshop (Planning Cities for the Post Pandemic crsis. Aspects of territorial sustainability and resilience in Lezha Region, Albania.) // 8.11.2021 -19.11.2021