Genti Avdija

Lektor

GENTI AVDIJA

Departamenti: 
Arkitekturë dhe Inxhinieri Ndërtimi
Kontakt:
genti_avdija@universitetipolis.edu.al

PROFILI AKADEMIK

Diplomuar në Arkitekturë në Universitetin Sapienza të Romës (2016), ku në vijim ka marrë titullin Doktor Shkencash (PhD) në Arkitekturë: Teori dhe Projekt (2021), me një studim të karakterit urban mbi periferitë e Tiranës. Gjatë kesaj periudhe ka përfituar një eksperiencë dyvjecare në mësimdhënje falë angazhimit në kursin: Studio Projektimi I. Fushat e kërkimit dhe interesit luhasin nga teoria e arkitekturës, projektimit, deri në studime të karakterit dhe shkallës urbane. Aktualisht lektor në Universitetin Polis ne lëndët: Studio dhe Teori Arkitekture II; Rigjenerim Urban; Histori Arkitekture dhe Qyteti.

PUBLIKIMET E FUNDIT

Bruschi A., Cellini, G., Spirito, G., Avdija G., Camilli F., Conforti B., Ficcadenti F. (2020). Un sistema di piazze per l’Auditorium. In Rossi P.O. (Ed.). Flaminio. Distretto Culturale di Roma. Analisi e strategie di progetto, 174 – 177. Quodlibet. https://doi.org/10.2307/j.ctv160btd4