Flavjo Cyci

MSc.

FLAVJO ÇYÇI

Departamenti: 
FABLAB – Qendra Kërkimore në Arkitekturë, Inxhinieri dhe Dizajn
Kontakt: 
flavjo_cyci@universitetipolis.edu.al

PROFILI AKADEMIK

Flavjo Çyçi – Është është pjesë e Universitetit Polis që prej vitit 2016, si student në degën arkitekturë, ku ka kompletuar studimet Master i Integruar Shkencor. Pas mbarimit te studimeve, për shkak të cilësive të mira grafike/kompjuterike dhe talentit ai u bë pjesë e stafit të “IF Innovation Factory”, një laborator i tipit ‘Fab-Lab’ i cili fokusohet në inovacion në fusha të ndryshme përmes teknologjive 3D-printing. Fusha e specializimit te Flavjo-s është “computational design logics”. Ky specialitet bën diferencën mes mjeteve të ndyshme të modelimit.

Përveç mjeteve që çdo software i posedon, Flavio zotëron një sërë teknikash të përgjithshme si modelimi i sipërfaqeve të ashpra, modelimi i organizmave, modelimi i ‘quads’, skulpt-imi, etj. Ark. Flavjo Çyçi gjithashtu asiston mësimin në Universitetin Polis që nga viti 2020 në lëndë si Caad; Dizajni digjital dhe parametrik; dhe Sistemet Interaktive  të Lojrave. Modelimi ose rikrijimi i një objekti është një proces i thellë i mesimit dhe kuptimit të tij. Mjete të ndryshme japin mundësi të ndryshme për krijimin e tij, siç është lapsi dhe letra, ose dalta në gur, dhe argjila për skulpturë. Kështu që mjete të ndryshme krijojnë mediume të reja për krijimin e formës. Ketu konsiston edhe kerkimi i tij në U-Polis.

Flavjo gjithashtu është në proces të përfundimit të  nje specializimi Master Profesional në Arkitekturë Digjitale pranë Universitetit Polis. Ai asiston gjithashtu zbatimin e kurseve të trajnimit LLL për projektim dixhital.