Artan Kacani

Planifikues Urban, Vlersues dhe Hartues Politikash

ARTAN KACANI

Departamenti: 
OMB/UNECE – Qendra Kërkimore e Qëndrueshmërisë
Kontakt: 
artan_kacani@universitetipolis.edu.al

PROFILI AKADEMIK

Dr. Artan Kacani ka një përvojë të gjerë në të drejtat e strehimit, gjeografinë urbane, historinë e qyteteve, kapitalin njerëzor dhe vlerësimin e politikave/programeve. Që nga viti 2007, Artani ka qenë aktiv në diskutime të ndryshme etike dhe politike për të drejtat e strehës. Përfshirë Komitetin No-Expo në Milano, Offtopic Lab dhe shumë grupe të tjera që punojnë aktivisht për të “Drejtën për Qytet”, në Itali dhe Shqipëri. Në emisione të ndryshme televizive mund të gjeni qëndrimin dhe sugjerimet e tij për transformimet në Tiranë dhe Durrës, si rasti i lagjes “5 Maji”, “Veliera”, “Materniteti Nëna Geraldinë”, Amfiteatri Romak në Durrës dhe në shumë projekte të tjera. Për momentin, Artani po punon pa një fokus kërkimor por në interesin e vërtetë të studentëve si njerëz, problemet që ato shohin në përditshëmrinë e tyrë dhe në qytet.

PUBLIKIMET E FUNDIT

Kacani. A, (2021) Liminality Articulations in Territorial Development: A Research On Biopolitics And Property Right Theories.  RURBAN SEQUENCES Inquiries on Dropull’s states of Liminality. Publisher: Polis Press. (shiko këtu)

Aliaj. B, Kacani. A, (2020) Informal Settlements in the Era of Rights. Publisher: Terra Spectra STU – Central European Journal of Spatial and Landscape Planning. (shiko këtu)