Gregor Andoni

Industrial Designer/ Product Design

GREGOR ANDONI

Departamenti: 
Art & Dizajn
Kontakt:
gregor_andoni@universitetipolis.edu.al

PROFILI AKADEMIK

Greg Andoni ka studiuar dhe diplomuar në Universitetin e Dizajnit në Firence, Itali, për Dizajn Industrial me specializim në dizajnin e produkteve në “Design Campus UNIFI”. Shumica e punimeve dhe tezave të tij u përqendruan në dizajnin e automobilave, duke u fokusuar në propozimet e reja për grupin FCA në lidhje me strategjitë e reja të aplikueshme dhe historinë e dizajnit të makinave italiane.
 Përveç fokusit të tij kryesor në dizajnin e automobilave, Andoni ka punuar në fusha të ndryshme të dizajnit të produkteve, automobilave, dizajnit të brendshëm, projekteve të peizazhit etj. Në ditët e sotme, ai ndan përvojat e tij të punës midis Italisë dhe Shqipërisë.
Disa nga projektet e tij më të njohura qëndrojnë midis Panzani Tuning & Design në Firence, Bashkisë Calenzano në Firence, ISSH Albania (Instituti Shtetëror i Sigurimeve Shoqërore) dhe MontAl (Mali i Zi – Shqipëri, Kanionet e Osumit, Rruga Kombëtare Torusit, fushata për rivlerësimin e të rejave. koncept midis Malit të Zi dhe Shqipërisë).
Duke u fokusuar kryesisht në projektet kërkimore dhe ndikimin e politikës së Dizajnit dhe Arkitekturës, Andoni gjithashtu kryen dhe mbikëqyr projekte të pavarura midis Italisë dhe Shqipërisë.
Aftësitë: Cinema 4D, Autocad 2D, 3D, Photoshop, Illustrator, Keyshot, Printim 3D, Skanim 3D, Përvoja AR & VR, Autodesk Fusion 360.

PUBLIKIMET E FUNDIT

Ideas and Proposals for the Commercial Vehicle Sector Based on Technological Trends / Forum A+P 22

Andoni.G,  Interpretimi ne Design I Trashegimise Automobilistike Italiane. Adaptimi me Trended Teknologjike dhe Stilistike. ( Tirane 2021)

Architecture on the Move / Forum A+P 23

Post Pandemic Product Design “Tirana design Week “ 2021

Andoni.G, Virtual Gaming

Andoni.G Inclusive  Design “Tirana design Week “

Andoni. G, Automotive Design,gre  Coach Build Design for “Pribus  Company”