Ledian Bregasi

Pedagog i Projektimit Arkitektonik

LEDIAN BREGASI

Departamenti: 
Arkitekturë dhe Inxhinieri
Kontakt: 
ledian_bregasi@universitetipolis.edu.al

PROFILI AKADEMIK

Ledian Bregasi është Dekani i Fakultetit të Arkitekturës dhe Dizajnit në Universitetin POLIS, ku ai prej vitit 2010 jep mësim në Projektimin e Avancuar Arkitektonik. Ledian Bregasi ka kryer doktoraturën në Arkitekturë, Teori dhe Projekti me një tezë ku hulumton vetitë e sistemeve komplekse dhe aplikimet e tyre të mundshme në projektin arkitektonik dhe urban në Universitetin e Romës “La Sapienza” ku ai ishte diplomuar më parë në Arkitekturë U.E. Puna e diplomës është botuar në një numër të veçantë të revistës “L’Arca”.
Në vitet 2013 dhe 2021 ai është bashkë-kurator i edicionit të parë dhe të katërt të Tirana Design Week, një aktivitet bienal i organizuar nga Universiteti POLIS.
Që prej vitit 2012 Ledian Bregasi drejton Unionin Shqiptar të Arkitektëve dhe Planifikuesve Urbanë, një shoqatë profesionistësh, qëllimet e të cilës janë përparimi i debatit arkitektonik dhe promovimi i ekselencës profesionale.

PUBLIKIMET E FUNDIT

Dhamo S., Perna V., Bregasi L. (2021) “Non-Cooperative and Repetitive Games for Urban Conflicts in Tirana: A Playful Collaborative System to Lower Social Tension”, International Conference on the 4th Game Set and Match (GSM4Q-2019), Doha, Qatar, 6-7 February 2019, https://doi.org/10.29117/gsm4q.2019.0039

Dhamo S., Bregasi L., Perna V. (2020) Computational Design for Complexity-Related Issues. Strategies to Foresee Emergent Behavior and Social Conflict in the ‘Organic’ Tirana. In: Kurosu M. (eds) Human-Computer Interaction. Human Values and Quality of Life. HCII 2020. Lecture Notes in Computer Science, vol 12183. Springer, Cham. https://doi.org/10.1007/978-3-030-49065-2_40

Saggio A., Bregasi L., (2020) Research, Design, Teaching. Three synergic areas in Albania’s finest School of architecture. In DiAP in the world, International Vision, edited by Orazio Carpenzano, Roberto A. Cherubini, Anna Irene Del Monaco, Sapienza Università Editrice, Roma, ISBN 978-88-9377-130-6, https://doi.org/10.13133/9788893771306

Bregasi, L., (2020). I margini d’acqua della città di Scutari: la proposta per il nuovo Piano Generale Locale. In: L’ Industria delle Costruzioni, July – August 2020, pp. 118-121, Roma, ISSN 0579-4900